BUNKER

Waarom een BUNKER?
Omdat diefstal frustrerend is, omdat je rustig wil slapen terwijl je bezit ergens anders staat, omdat er dieven zijn die het op jouw bike hebben gemunt, omdat de meeste motoren thuis worden gestolen, omdat het een uniek product is, omdat je wil genieten zonder zorgen, omdat beveiliging niet ten koste moet gaan van jouw gemak.

 • De feiten
  • De meeste motoren worden gestolen bij de eigenaar thuis!
  • Afgelopen jaar werden er ongeveer 1600 motoren gestolen; 5 per dag!
  • 50% in de randstad.
  • 20% werd teruggevonden.
   (Als alleen het frame wordt gevonden, gaat de gehele motor als teruggevonden in de statistieken)
  • Zowel jonge als oude motoren vallen ten prooi.
  • In heel Nederland wordt er sinds de coronacrisis meer ingebroken in schuurtjes en opslagruimtes. In 2020 5.500 keer” (Cijfers Local Focus.) “Het aantal schuurinbraken is het hoogste in drie jaar tijd.”

Wat is een BUNKER?
De BUNKER is een inrijklem en slot in één. Inrijden, slotpen plaatsen, slot erop, klaar! Geen standaard nodig, je staat telkens op exact dezelfde plek (handig voor bijvoorbeeld in een motortent).
De BUNKER is zo ontworpen dat dieven niet zomaar even met je bike er van door kunnen (google maar even om te zien hoe simpel dat is zonder BUNKER);
Zwaar en dik ijzer, voorwielbouten beschermd, slot beschermd. Een slijpschijf, betonschaar, hydraulische knipper etc. zijn onbruikbaar doordat er telkens veel en dik ijzer in de weg zit. De BUNKER zit met bouten verankerd in de grond (beton niet inbegrepen…). Om te voorkomen dat ‘jouw’ dief er dan maar met jouw BUNKER van door gaat terwijl je motor er niet in staat zijn die bouten beschermd door hetzelfde slotmechanisme.

BUNKER!
Bovenstaande BUNKER lijkt op stenen te staan maar staat verankerd in beton. Netjes!

Hoe bestel ik een BUNKER?
Bij ons te koop in de webshop. Betalen gaat niet via de webshop, dat zou de BUNKER onnodig duurder maken en daar schiet niemand wat mee op.
Je kan ons ook een mail sturen met het type BUNKER dat je wil aanschaffen. Wij sturen je dan eerst een mail om te verifiëren of je de juiste aankoop doet. De lichtste BUNKER weegt namelijk 54kg, dat gaat dus niet even met een fietskoerier. Na verifiëring sturen we je een factuur. Deze factuur voldoe je op het aangegeven IBAN nummer. Wij sturen je een mailtje met een bevestiging en laten de BUNKER bij je bezorgen. Zorg dat je thuis bent want je buren zitten waarschijnlijk niet te wachten op een pallet in de gang.

Verzekering
Je wil rust. Dan wil je ook zeker weten dat, als ze je bike toch hebben kunnen stelen, de verzekering uitkeert. Lees daarom je polisvoorwaarden goed door en bespreek wijzigingen in je beveiliging van je bike vooraf met je verzekeraar en/of tussenpersoon. Vraag altijd een schriftelijke bevestiging van afspraken en/of vermelding op de polis. Ga niet uit van aannames; wat voor je vriend(in), buur of familie geldt, hoeft niet voor jou te gelden.
Helaas is voor veel bikers de verzekeringswereld complex. Biking Lane helpt je een handje met een voorbeeldbrief die je kan downloaden. Hou er rekening mee dat niet alle medewerkers van verzekeraars en/of tussenpersonen bereid zijn of gemachtigd of in staat om ‘out of the BUNKER’ te denken. Het kost al snel teveel moeite en dan is ‘nee zeggen’ vaak gemakkelijker. Ervaring leert dat aanpassingen aan de polisvoorwaarden vaak wèl mogelijk zijn mits men met de juiste persoon spreekt. Zeker in het geval van een BUNKER zullen verzekeraars geïnteresseerd zijn. Elke risicoreductie is er één. De aanhouder wint.

4 Thoughts on BUNKER
  Thomas Glanzdorf
  14 Feb 2020
   7:47pm

  Question, how much is the security lock for a BMW r1200rt

   Biking Lane
   14 Feb 2020
    8:04pm

   Hi Thomas. Bunker BP68M is for every type of bike including BMW R1200RT and sells for €625,- (incl. VAT excl. Shipping)

  Mr Jonathan Fisher
  30 Jul 2022
   8:52pm

  I am looking to purchase two BP68M Bunker Park’s. Can they be used if not secured to the ground. I ask as I have an FJR and wondered if it would need to be on side stand if the BP68M Bunker Park was not secured down?

   Arie
   23 Nov 2022
    11:45am

   Hi Jonathan, thank you for your interest in a BUNKER.
   The BUNKER need to be anchored to the ground to prevent the risk of tipping over. Although the BUNKER is heavy itself, without anchoring to the ground, there is a possibility of tipping over. If you can’t or are not allowed to anchor to the ground, I would recommend the BUNKER base. It’s a 30kg steel plate to be bolted to the BUNKER and widening the basis of the BUNKER to avoid tipping over.
   Keep the shiny side up!

Leave A Comment