FAQ – Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u alle antwoorden op veelgestelde vragen over de BUNKER van Biking Lane.
Mocht uw vraag hier niet bij staan dan horen we graag van u!

Waar te koop?

In Nederland en Belgie alleen hier bij Biking Lane:
www.bikinglane.nl

Optillen? Verankerd?

Een BUNKER veranker je aan de ondergrond. De keilbouten en een passend boortje worden meegeleverd.
Indien je niet kan/mag boren zou je een BUNKER Base kunnen toepassen. Dit is een zware metalen plaat waaraan je de BUNKER monteert. Die plaat zou je eventueel kunnen verlijmen aan de ondergrond.

Slot de zwakste schakel?

Het meegeleverd Artago 68T/B slot is een van de sterkste sloten op de markt. Dit type slot is extreem sterk en beveiligd tegen ‘lock picking’. Vertragen is de beste tactiek. Bij de BUNKER zijn alle kwetsbare delen omgeven door staal.

Lock Picking?

Het meegeleverd Artago 68T/B slot is een van de sterkste sloten op de markt. Dit type slot is extreem sterk en beveiligd tegen ‘lock picking’.

Beschadigd mijn motor of scooter door de BUNKER?

Nee, het unieke klemsysteem maakt alleen contact met de band.

Met welke minimale afstand moet ik rekening houden als ik het naast de muur wil installeren?

Dat is helemaal afhankelijk van uw (toekomstige?) motor.

Kan ik BUNKER later verwijderen?

Ja. Echter, alleen de eigenaar kan de BUNKER verwijderen omdat de verankering beschermd zijn door het slotmechanisme.

Kan de BUNKER worden gestolen als mijn motor er niet in staat?

De BUNKER heeft een beveiliging van de keilbouten om te voorkomen dat de BUNKER zelf gestolen wordt.

Verzekering?

De verzekeringswereld steekt soms complex in elkaar. Of BUNKER geaccepteerd wordt door uw verzekeringsmaatschappij hangt af van uw polisvoorwaarden inzake de eisen van beveiliging. Lees uw polisvoorwaarden daarom ook goed door en overleg met uw verzekeraar. Er zijn verzekeraars die individuele polisvereisten hebben aangepast voor gebruik van een BUNKER.
Voorbeeld: originele polis: ART gekeurd slot + alarm + stuurslot. Aangepaste individuele polis: Wanneer geparkeerd in BUNKER: ART gekeurd slot op BUNKER + alarm. Vraag altijd om een schriftelijke bevestiging.

Maatwerk?

Nee, dat is niet mogelijk.
Er zijn 2 versies: Voor motoren en voor scooters.
Beide zijn achteraf uit te breiden met BUNKER Roll (wegrollen om een draaipunt) en/of BUNKER Base (zware metalen plaat indien je niet kan/mag boren).

Kostbaar?

Dit is een zware deugdelijke constructie en een combinatie van een inrijklem en een slot. Het. is ook gemak; inrijden, slotpen plaatsen, slot plaatsen, klaar! Door de deugdelijke constructie en het gewicht is een BUNKER arbeidsintensief om te maken. Bovendien is de slotpen van speciaal staal en word een Artago 68T/B slot meegeleverd.

Constructie?

63kg staal (54kg voor Scooters), poedercoating, slotpen van high tension steel.

Installatiekosten?

Benodigdheden (keilbouten, betonboor) en instructies voor verankering in een betonvloer worden meegeleverd. Er zijn geen extra installatiekosten noodzakelijk. Installatie kan door de eigenaar worden gedaan.
Mocht u toch liever de installatie uitbesteden dan kan Biking Lane dat voor u verzorgen

Past BUNKER op alle parkeerplaatsen?

Dat is afhankelijk van de omstandigheden; normaal gesproken wel.
Neem 7cm marge met de muur voor de BUNKER Park. BUNKER Park & Roll is totaal 217-220cm lang (het platform heeft verschillende posities, afhankelijk van je motor)

Kan ik na aanschaf van de BUNKER Park upgraden naar BUNKER Park & Roll?

Ja, dat kan. In de BUNKER Roll zitten alle benodigdheden.
U maakt uw BUNKER Park los van de verankering, u plaatst het draaimechanisme op de verankering en de BUNKER park op het draaimechanisme. U monteert de BUNKER Roll aan uw bestaande BUNKER Park en klaar.

Onderhoud?

Vet het mechanisme en de vergrendeling van het Artago 68 hangslot slot in met in met elke 6 maanden invetten met lithiumvetspray + PTFE Teflon of PTFE + synthetisch smeermiddel, vergelijkbaar met die voor de fietsketting.

Tips?

Beveiliging is een zaak van meerdere lagen en goed nadenken.
Een slot aan een ketting op de grond is gemakkelijk te knippen. Monteer een ketting altijd zo dat deze in de lucht hangt.
Maak gebruik van de beste sloten beveiligingssystemen. Het dievengilde beschikt namelijk ook over het beste gereedschap.